Persbericht-kop

Doek van 225 vierkante meter van Rotterdam blikvanger plan (inter)actief museum Dutch Montmartre

Dutch Montmartre hét Stadsinitiatief 2013/2014 van Rotterdam

ROTTERDAMDutch Montmartre is een feit.

Vanuit club Bird in de Hofbogen, werd het platform voor een (inter)actief museum ingediend voor het Stadsinitiatief van 2013/2014. Inwoners van de Maasstad kunnen ook dit jaar in het kader van deze verkiezing bepalen welk project in de stad met geld van de gemeente wordt gerealiseerd. In 2012 kreeg het plan voor de Luchtsingel, een 350 meter lange voetgangersbrug van station Centraal Station naar de Hofbogen van het voormalige station Hofplein, de meeste stemmen van de Rotterdammers en werd daardoor gerealiseerd. In 2013 kozen de Rotterdammers voor de Schaatsbaan Rotterdam op het sportpark van hockeyclub Leonidas in Kralingen.

Dutch Montmartre is hét Stadsinitiatief voor álle Rotterdammers, door Rotterdammers en van alle Rotterdammers. Een begrip in wording. Voor bezoekers van de stad een plek waar je geweest moet zijn, anders heb je Rotterdam niet écht gezien. Dutch Montmartre is een (inter)actief museum, waar kunst geen dag hetzelfde is. De plaats biedt kunstenaars – in de breedste zin van het woord - een platform in en voor Rotterdammers. Bezoekers en toeristen zullen er een aantrekkelijke omgeving aantreffen met als hoogtepunt ‘Panorama Rotterdam’; een schilderij van maar liefst 225 vierkante meter (45 x 5 meter), waarop de stad en haar iconen uiterst gedetailleerd zijn geschilderd.

Dutch Montmartre is ook een locatie zijn waar oude ambachten weer tot leven komen, waar kunst wordt geëxposeerd, verkocht en onderwezen. Er is bij Dutch Montmartre ook ruimte voor kunstzinnige plannen en baanbrekende projecten om jong en oud kunst als een beleving te laten ervaren.

Er zal voor Dutch Montmartre in Rotterdam worden samengewerkt met verschillende onderwijsinstellingen. Dit om het spectrum educativiteit in kunst meer en beter onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Het initiatief faciliteert de Rotterdammers en het Rotterdamse bedrijfsleven om zich te presenteren aan elke gast van Rotterdam.